Havrekakor med nötter, russin och kanel

En lättare variant av en klassisk kakan. Den smakar utmärkt tillsammans med ett stort glas kall mjölk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk malen kanel
  • 175 g mjukt smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1/4 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vit baksirap
  • 2 ½ dl fiberhavregryn
  • 2 ½ dl russin
  • 2 ½ dl hackade valnötskärnor, valfritt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Rör matfett, strösocker och farinsocker kraftigt tills det är poröst, helst i matberedare. Tillsätt ägg och sirap och fortsätt att köra tills smeten är ljus och porös.
  3. Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt på lägsta hastighet till en jämn smet. Blanda ner havregryn, russin och valnötter.
  4. Forma knappt matskedsstora kakor och klicka ut dem med 5 cm mellanrum på plåtarna och grädda dem ljusbruna på mellersta falsen i ugnen, 15-20 minuter. Låt svalna något på plåten, flytta sedan över kakorna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept