Havrekakor med russin

Även gott med nonstopp och/eller chokladbitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl russin
  • Rivet skal av en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och sockret till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet.
  2. Tillsätt havregryn, russin, apelsinskal och vetemjöl och blanda till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, inte alltför tätt eftersom de flyter ut en del under gräddningen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° i 8-10 min. I varmluftsugn 175° i 10-12 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@fli-san

Flisans havrekakor

Jag delar med mig av ett mycket enkelt och väldigt gott recept på möra havrekakor med russin. Fint att ha en burk i frysen…