Havrekakor med valnötter och russin

Dessa havrekakor är de godaste jag någonsin ätit! Och ett otroligt lätt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 7 dl havregryn
  • 2 dl russin
  • 2 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
  3. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
  4. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.
  5. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ut ugnen.
  6. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Kommentarer

Kommer att bli standard till julfikat.
Så goda. Jag hade dock ingen farin hemma, det gick lika bra att baka med 2 dl rörsocker + ½ dl mörk sirap istället för farinsockret. Klar 5:a! Tack
Sååååå goooooda!!!

Liknande recept

@fli-san

Flisans havrekakor

Jag delar med mig av ett mycket enkelt och väldigt gott recept på möra havrekakor med russin. Fint att ha en burk i frysen…