Havrerutor med russin

Mumsiga små kakor med russin och havregryn. Kakorna går utmärkt att frysa! Till en vanlig långpanna, 35x40, får man göra dubbelsats.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 dl flyttande matfett
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda russin, mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt matfett och vatten.
  2. Tryck ut blandningen på ett bakpapper i en liten långpanna ca 18x20cm.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen tills ytan har lite färg, ca 20min.
  4. Skär kakan i bitar, ca 3x6cm, sedan den har svalnat något.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…