Havtornsmousse kaka

Enkel och god påskdessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 st Gelatinblad
  • 6 msk Havtornssaft
  • 2 Ägg
  • 0,5 dl Socker
  • 0,5 dl Råsocker
  • 0,5 dl Sirap
  • 2,5 dl Vaniljsås på burk
  • 250 gr Naturell färskost
  • Glasyr:
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 dl Havtornssaft
  • 2 dl Gelesocker Multi ( Dan Sukker)

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Vispa upp ägg, socker, råsocker och sirap.
  3. Vispa upp vaniljsås till ett tjockt skum.
  4. Lös upp gelatinbladen i lite vatten, låt svalna.
  5. Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten, vaniljsåsen och färskosten med gelatinvätskan.
  6. Se till att det blandas väl.
  7. Slå smeten i en form med löstagbar kant men kan också hällas i något annat trevligt uppläggningsfat.
  8. Låt stelna kallt i ca tre timmar.
  9. Glasyren:
  10. Blanda ingridienserna och låt koka upp.
  11. Bred gelen över den stelnade kakan.
  12. Garnera med Citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept