Hawaiisallad

Sommarsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten färsk ananas
  • 125 g riven kokos = 1 kokosnöt
  • 3-4 apelsiner.
  • Saften från ytterligare 2 apelsiner
  • 1 dl Cointreau (apelsinlikör)
  • 2 msk finskuren syltad ingefära

Gör så här

  1. Skär toppen av ananasen och dela den i 4 delar. Ta bort stocken i mitten. Skär sedan loss köttet från skalet i lagom portionsbitar.
  2. Skala och dela apelsinerna i klyftor. Glöm inte att ta bort hinnorna. Hacka sedan den syltade ingefäran grovt. Hacka också fruktköttet i kokosnöten.
  3. Blanda ovanstående ingredienser i en för ändamålet lämplig skål. Häll apelsinsaft och Cointreau över salladen. Låt den sedan stå och dra på ett svalt ställe i 30-45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr