Heaven and hell

Lakritspannacotta med hallonsås. Helt svart pannacotta som fått sin färg från svart hushållsfärg och smak från lakrits.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk lakritsextrakt eller 1½ msk stött och siktad turkisk peppar
  • 1½ msk svart hushållsfärg i pulverform
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 krm havssalt
  • Hallonsås:
  • 125 g frysta hallon
  • 0.75 dl strösocker

Gör så här

  1. Tips: Lakritsextrakt finns att köpa på panduro, där kan du även hitta den svarta hushållsfärgen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm grädde, socker, lakritsextrakt och hushållsfärg i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Smaksätt med citronsaft och havssalt.
  3. Häll i glas och låt stelna i kyl ca 2 timmar.
  4. Tina och mixa hallonen till en puré. Koka purén med sockret tills hälften återstår, ca 15 minuter. Låt kallna. Servera pannacottan med en klick av hallonsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…