Hembakat fröknäcke

Vad sägs om eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl Arla Ko filmjölk
  • 25 g jäst
  • 50 g mjukt smör
  • 1 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3–4 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Värm filmjölken till 37°.
  2. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet.
  3. Spara lite till utbakningen.
  4. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd.
  7. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden.
  8. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  9. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt.
  10. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler.
  11. Bryt i bitar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr