Hemgjord nötcreme

Smakar som nötcreme men blir inte lika rinnig. Mer som tryfflar. Jag brukar spritsa i små pappersformar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 200 g Marabou Mjölkchoklad

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på 175 grader i 8 minuter. Jag använder de utan hinna men köper du de med hinna så häll i en handduk och torka av hinnan.
  2. Häll i en matberedare ihop med sockret och kör ca 15 min till en oljig, tjock konsistens. Tillsätt smält choklad och spritsa sedan i formar. Ha kallt

Kommentarer

Det tror jag absolut, lägga som ett lager liksom... Testa;)
går detta att ha i tårta tro??

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…