Hemgjorda marängbottnar

Lätta att göta till tårtor eller att krossa till bakelser eller glassbomber.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl äggvitor
  • 1,8 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Rita cirklar, 18-19 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  3. Vanlig maräng: Vispa upp vitorna och sätt till sockret lite i sänder. Vispa tills smeten är blank och styv och ser ut som innehållet i en kokosboll. Sjuden maräng: Sätt en vid kastrull med vatten på spisen och låt det sjuda, inte koka. Placera bunken med äggvita i vattenbadet och vispa som till vanlig maräng tills smeten är blank, styv och varm, 60-70°.
  4. Fördela smeten i cirklarna och bred ut den. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter eller till dess bottnarna släpper papperet.
  5. När bottnarna kallnat bör de förvaras torrt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…