Hemmagjord köttfärskebab

Min egen variant av den indiska kebaben.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk salt
  • 1 tsk chilipeppar
  • --------------------------------------------------------------------------
  • 1 ½ tsk garam masala
  • Eller:
  • 1 tsk persiska kryddor "sju kryddor"
  • ½ tsk spiskummin
  • Eller:
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm malen ingefära (på burk eller i påse)
  • 1 krm svart peppar
  • 1 krm muskot
  • 1 krm galangarot
  • ½ tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på "grill" eller "snabb" samt 225 grader.
  2. Blanda samman ägg och kryddor.
  3. Blanda ned färsen och knåda runt tills allt blandats.
  4. Tryck ut färsen tunt på ett bakplåtspapper.
  5. Grilla ca 10 minuter tills färsen fått fin färg.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på diskbänken och vänd upp och ned på färsplattan.
  7. Grilla nu även undersidan ca 10 minuter.
  8. Ta ut och skär i remsor/rektanglar eller vad du nu önskar för format.
  9. Serveringstips:
  10. I pitabröd med sallad,tomat,lök, pepperoni och gurka samt kebabsås eller varför inte göra en kebabtallrik med strips?

Kommentarer

Ett jättetack för det receptet. Äntligen kan man göra sin kebabtallrik hemma. =)
det later gott maste prova

Liknande recept