Hermans chokladkaka

Grundreceptet kan man ändra på genom att tillsätta kanel, kardemumma eller apelsin. Kakan kan man också dela och fylla. Dekorera kakan med bär, kex-, choklad-, och pistagekross och olika såser. Servera med vaniljglass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 200 g smör
  • 350 g mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och 1 dl socker till skum. Koka upp vatten och 2 dl socker till en ljus sirap. Blanda i det smälta smöret och chokladen. Blanda till slut ihop äggskummet och chokladblandningen.
  2. Häll smeten i en bakplåtspappersbeklädd form, ca 30 cm i diameter. Tillred i vattenbad i ca 40 minuter i en värme på 150 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr