Het gryta med färs och äpplen

Smakrik gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 2–3 msk tomatpurè
  • 2 syrliga äpplen
  • 1/2–1 chilifrukt
  • 1 krm nejlikor
  • 1 krm kanel
  • 1 1/2 dl buljong
  • 15 gröna urkärnade oliver
  • Pinjenötter att strö över grytan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills färsen har lite färg och är jämnt smulig. Tillsätt salt, nejlikor och kanel.
  2. Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  3. Rör ner chili, tomater, äpple och tomatpurè i färsen. Späd med 1 1/2 dl buljong. Låt allt puttra ca 15–20 minuter.
  4. Fräs pinjenötterna lätt i olja, eventuellt med lite vitlök i. Skiva oliverna.
  5. Rör ner oliverna i grytan och smaka av. Strö över pinjenötter. Grytan är god till både pasta, ris och potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…