Het korv med finsk blomkålssallad

Ett blomkålshuvud väger cirka 1 kilo varav stocken cirka 250 gram

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kryddstarka korvar magra à 100 g
  • 1 litet blomkålshuvud (Ett huvud väger cirka 1 kilo varav stocken cirka 250 g)
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl saltgurka
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 1½ msk riven pepparrot
  • Örtsalt
  • Peppar
  • 4 skivor grovt bröd, med hela korn

Gör så här

  1. Skär blomkålen i små bitar. Hacka saltgurkan. Blanda blomkål, saltgurka och gröna ärter i en skål. Blanda ihop dressingen och slå den över grönsakerna.
  2. Skär korven i skivor och stek utan matfett i teflonpanna tills de fått färg.

Kommentarer

Det låter gott, men ska blomkålen vara rå?

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr