Paleovåfflor med avokadoröra och löjrom (eller räkor)

Originalreceptet från www.paleoskafferiet.se är med löjrom men det hade inte jag hemma så räkor blev det, gott det med! Det går även att steka våfflorna i en stekpanna eller hälla smeten i en ugnsform och "köra" i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • VÅFFELSMET
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk psylliumhusk/fiberhusk
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1,5 krm havssalt/himalayasalt
  • AVOKADORÖRA
  • 0,5 st rödlök
  • 4 st kokta ägg
  • 2 st avokado
  • TOPPING
  • Efter tycke & smak löjrom (eller räkor)

Gör så här

  1. Börja med Våffelsmeten:
  2. Vispa ägg och kokosmjölk luftigt.
  3. Smält kokosoljan och häll ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner även dessa i äggsmeten.
  5. Pensla det varma våffeljärnet med smält kokosolja och grädda våfflorna gyllenbruna.
  6. Smeten är något tjockare än ”vanlig” våffelsmet så du får hjälpa till och breda ut den lite i järnet eftersom den inte rinner ut själv.
  7. Fortsätt med avokadoröran:
  8. Finhacka löken och lägg i en skål.
  9. Dela de kokta äggen i mindre delar och lägg i skålen.
  10. Dela, kärna ur och dela avokadon i mindre delar och tillsätt även denna.
  11. Vänd försiktigt till en fin röra.
  12. Fördela avokadoröran över våfflorna och toppa med lite löjrom eller räkor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…