Heta chilibiffar med quinoa och broccoli

Upptäck Quinoa! Gott och på köpet nyttigt. Här med heta biffar och sval crème fraiche. Du kan även använda bulgur istället för quinoa. Det blir lika gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chilibiffar:
  • 300 g blandfärs
  • 1 ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk vatten
  • 1 äggulor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Quinoa:
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vatten
  • 0,4 tärning grönsaksbuljong
  • 1 broccoli
  • Sallad:
  • 1 tomat (gärna bifftomat)
  • 50 g fetaost
  • Purjolök
  • 1 nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Tillbehör:
  • Crème fraiche

Gör så här

  1. Skölj quinoan flera gånger och koka den i vattnet + buljongtärning enligt anvisning på paketet.
  2. Skär broccolin i små, små buketter och låt koka tillsammans med quinoan de sista tre minuterna.
  3. Blanda färsen med sambal oelek, äggula och vatten. Smaka av med salt och peppar (gör ett stekprov).
  4. Stek biffarna under tiden quinoan kokar.
  5. Skär tomaten och fetan i tärningar.
  6. Strimla lite purjo fint. Häll över olja och salta och peppra.
  7. Servera med en klick crème fraiche.

Kommentarer

Jag bara ÄLSKAR quinoa, biffarna var så goda så du får dessutom full pott o poäng. Lennart.
Jättegott. Vi bytte dock ut quinoan mot bulgur.

Liknande recept