Heta hallongrottor

Klassiska hallongrottorna piggats upp av rödvin och svartpeppar – en självklar favorit till kaffet Går självklart att göra med vanlig köpesylt också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Hallonsylt:
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rödvin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk certo pektin
  • Kakdeg:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 200 g smör

Gör så här

  1. Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.
  2. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30–35 bitar och rulla till små kulor.
  4. Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept