Himmelska rombakelser

En fin dessert med en kopp gott kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 msk rom
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 50 g smält smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk pulver till vaniljkräm som ska kokas
  • 2 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl rom
  • 5 blad gelatin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g mandelkrokant
  • 6 röda cocktailbär
  • 50 g smält mörk blockchoklad eller annan garnering

Gör så här

  1. Vispa 1 1/2 dl socker, ägg och 4 msk rom till skum. Tillsätt mjöl, bakpulver och det smälta smöret. Rör om. Häll upp till ca 2/3 i välsmorda muffinsformar och grädda dem i 200º i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
  2. Rör ihop vaniljpulvret med socker och lite mjölk enligt recept på paketet. Koka upp resterande mjölk och rom. Häll i vaniljblandningen och koka upp igen. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt de uppblötta gelantinbladen som legat i vatten i 10 minuter. Rör om och låt svalna.
  3. Vispa grädden och rör ner den i krämen.
  4. Dela kakorna på mitten, bred på kräm och sätt på övre halvan. Bred kräm på hela utsidan och rulla sidan i mandelkrokanten men inte ovansidan, den ska vara vit.
  5. Spritsa ett mönster av chokladen t ex stjälk och blad och sätt dit ett cocktailbär som blomma.
  6. På fotot hade jag gjort ett hjärta med pyntgelé med var och ens initial i.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…