Hjördis rabarberkaka med marängtäcke

En riktigt god rabarberkaka, som serveras med en kula vaniljglass till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 175 g smör, rumstempererat
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 500 g späda rabarberstjälkar, skurna
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 1 dl havrekli
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Ugn: 175º
  2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor. Fördela rabarbern över.
  3. Vispa äggvitorna tjocka och fasta i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och vispa marängen blank.
  4. Bred marängsmeten över rabarbern i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
  5. Låt kakan svalna.

Kommentarer

Vilken god o lättbakad paj, kommer bakas fler gånger. Bara massa plus :) Sommar kram från emaxen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…