Hjortronöga

En god dubbel småkaka med hjortronsylt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 250 g vetemjöl
  • 2 små äggulor
  • 1 riven citron
  • ca 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Arbeta samman smör, florsocker, vetemjöl, ägg och citronskal till en deg.
  2. Låt den ligga kallt över natten.
  3. Kavla ut degen ca 3 mm och ta ut runda kakor,5-6 cm i diameter.
  4. Ta ut runda hål,ca 2 cm ,på hälften av kakorna.
  5. Lägg på plåtar,som stått kallt en stund.
  6. Grädda i 190-200 grader ca 12 minuter.
  7. Bred sylt på kakorna utan hål.
  8. Täck med en hålkaka.
  9. Ställ in kakorna i ugnen igen och grädda ett par minuter till.
  10. Sikta florsocker över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…