Hjortronpannacotta med lingonglass

En ljuvlig efterrätt med ingredienser från "skogens skafferi"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl hjortron
  • 2 gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • ½ l gammaldags vaniljglass
  • ½ dl lingon
  • 2 msk kolasås
  • Dekoration:
  • Citronmeliss
  • Kolasås

Gör så här

  1. Värm grädden med socker och hjortron. Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Koka inte. Skrapa ur fröna ur en halv vaniljstång och lägg i samt lägg i stången.
  2. Ta av från plattan och ta bort vaniljstången. Tillsätt två uppblötta gelantinblad, häll upp i serveringsglas och kyl i minst fyra timmar.
  3. Lingon och kolaglass:
  4. Mixa en halv liter gammaldags vaniljglass i en matberedare så den blir slät, rör försiktigt ner frysta lingon och kolasåsen så att det blandas lite. Frys in igen.
  5. Värm glasen med pannacottan försiktigt i varmt vatten och stjälp upp på en tallrik.
  6. Skopa upp glassen bredvid.

Kommentarer

Den där verkar ljuvlig...!! Men ingredienslistan är ju bara halvständig... det fattas vaniljstång och gelatinblad... tur att jag läste hela receptet innan jag for iväg för att handla... Ikvälll blir det pannacaotta!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…