Hjortronparfait

Lycka är att plocka egna hjortron och göra egen sylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 3 dl hjortronsylt av hög kvalitet
  • Dekorera med:
  • Hjortron
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp.
  2. Ta kastrullen från värmen.
  3. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
  4. Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm under omrörning på svag värme tills den tjocknar.
  5. Häll krämen i skålen och vispa tills den svalnat i kallt vattenbad.
  6. Blanda i hjortronsylten.
  7. Vispa grädden i en annan skål och blanda ner hjortronblandningen. Häll blandningen i en kakform och låt stå i frysen till följande dag eller i minst 4 timmar.
  8. Sänk formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat.
  9. Låt stå framme 30 minuter innan den serveras.
  10. Dekorera med hjortron och eventuellt citronmeliss.
  11. Lycka till! Njut

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…