Hjortrontiramisu

Något sött efter kräftorna är alltid välkommet. En krämigt god hjortrontiramisu är den perfekta avrundningen gärna med ett glas tokaji.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl + 1½ dl hjortronsylt
  • 1 dl starkt kaffe
  • ½ dl marsala vin
  • 10 savoiardikex
  • ca 1 msk kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst. Vispa upp äggvitorna. Vispa ner mascapone i äggulesmeten. Vispa sedan grädden och rör ner i äggulesmeten.
  2. Rör ner 1½ dl av hjortronsylten och till sist de uppvispade äggvitan. Täck botten på 10 portionsglas med resten av hjotronsylten.
  3. Blanda kaffe och marsala i en skål. Dela kexen på mitten och doppa dem ett och ett i kaffeblandningen. Varva tiramisusmeten och kex i portionsglasen. Pudra över kakao vid servering.

Kommentarer

Underbart god. Vi har ätit denna Tiramisu två gånger på semestern. Med egen hjortronsylt från fjällmyren , kan det bli bättre? Alla gäster uttryckte samma mmmmmmm så GOTT detta är. Har delat ut receptet så det kommer att njutas flera gånger. Tack, tack från FarmorMaya

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…