Hönökaka

Hönökaka är mjuk och lite söt och passar med en bit god lagrad ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Värm till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på degvätskan och tillsätt sirap och salt. Arbeta in rågsikt och vetemjöl, spara lite vetemjöl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.
  2. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  3. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut till runda kakor, ca 30 cm i diameter, på lätt mjölad arbetsbänk. Flytta över kakorna till plåtar med bakplåtspapper och nagga kakorna väl. Låt jäsa ytterligare 20–30 min under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden mitt i ugnen
  5. 6–7 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Låter väldigt god, älskar hönökaka :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…