Hönökaka

Snabbakad klassiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ liter vatten eller mjölk
  • 10 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 nypor brödkrydda (anis och fänkål)

Gör så här

  1. Jäsning som vanligt en gång. Bakas ut till 12 platta kakor som kavlas med kruskavel,2 st på varje plåt. Grädda långt ned i ugnen på 300 grader, 3 minuter.

Kommentarer

Fantastiskt goda och lättbakade!! Receptet kunde varit utförligare då det inte stod nått om hurvida man skulle jäsa 2 gånger eller en gång, jag lät det jäsa endast 1 gång. Jag ökade också på brödkryddorna lite till ca 1 msk men nästa gång tar jag nog ytterligare lite till ......nu måste jag kolla om maken fortfarande lever, sist jag såg han var han inne på sin femte hönökaka ;)
Förstod inte riktigt om brödet skulle jäsa en eller två gånger., "Som vanligt" kan ju vara både och. Brödet var jätte gott! Men receptet kunde ha varit utförligare. Penslade mina kakor med hett vatten när de kom ut ur ugnen för att få en mjukare skorpa.
Mums, inte som hönökakorna man köper - godare! Jag ökade brödkryddorna till en dryg matsked, dock. Tror inte att min ugn blir 300º, men jag körde så varmt det gick och ökade tiden till 4 minuter.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr