Höstfin pumpa och morotskaka

Prova denna läckert saftiga kaka med pumpa och morot. Passar perfekt till kaffet! 3 poäng per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3/4 dl margarin flytande max 80%
  • 200 g socker, 2 1/2 dl
  • 3 ägg
  • 200 g pumpa (vintersquash)
  • 200 g morot
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl kesella
  • 1 dl florsocker,
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Skala och riv pumpa och morötter fint. Rör ner i äggsmeten.
  2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver, blanda ner i smeten. Häll i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader cirka 40 minuter.
  3. Blanda kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt.
  4. Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…