Hollandaisekyckling

Servera den läckert solgula hollandaisesåsen till kycklingfiléerna. Det smakar som en dröm och är riktig festmat. Servera den med kokt ris och sparris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Hollandaisesås:
  • 225 g smör eller margarin
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • Tabasco
  • Cayennepeppar
  • Garnering:
  • Citron
  • Persilja

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägget. Doppa kycklingfiléerna i ägget och sedan i mjölet. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Sänk värmen och låt dem eftersteka 10 - 12 minuter.
  2. Sås: Smält matfettet i en kastrull och håll det riktigt varmt. Blanda äggulor och citronsaft i mixer och tillsätt sedan det heta matfettet i en tunn stråle medan mixern är igång (alternativt vispa med elvisp). Smaka av med tabasco och cayennepeppar.
  3. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och garnera med citronskivor och persilja. Servera såsen till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr