Honung- och saffransparfait

Ljuvligt god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl råsocker (strö)
  • 0,5 g saffran (en liten påse)
  • ½ dl honung
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsås:
  • 4 dl hallon
  • Råsocker efter smak
  • En skvätt vatten
  • Pressad lime efter smak (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Parfait:
  2. Vispa samman äggulorna, sockret, honungen och saffran till en pösig smet. Vispa grädden för sig, och blanda ner den i äggsmeten. Häll blandningen i en form som du sedan ställer i frysen i minst sex timmar.
  3. Hallonsåsen:
  4. Koka samman hallon, socker, vatten och lime.
  5. Servera med hallonsåsen.

Kommentarer

Denna parfait har jag gjort många gånger och lyckats varje gång. Personligen är jag inte så förstjust i honung så jag brukar halvera den mängden i receptet. Kan verkligen rekommendera andra denna underbara parfait!

Liknande recept