Honungskyckling med sichuanpeppar

Sichuanpepparn har en blommig lite kryddig och god smak som framträder när man rostar den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk sichuanpeppar, (finns i asiatiska affärer)
  • 3 chilifrukter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 msk soja, kinesisk söt
  • 2 dl olivolja
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta sichuanpeppar i en panna tills det börjar knäppa.
  2. Kärna ur chilifrukterna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda sichuanpeppar, chili, vitlök, honung och soja. Vispa sist i oljan.
  4. Lägg kyckling och marinad i dubbla plastpåsar och marinera i minst 6 timmar, gärna längre.
  5. Värm ugnen till 175 grader.
  6. Salta kycklingklubborna och stek dem i ugnen i 15- 20 minuter. Gör ett hål med en sticka, är köttsaften ofärgad är kycklingen genomstekt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr