Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • Salt
  • Till grillning:
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1/2 liten ananas
  • Träspett, blötlagda

Gör så här

  1. Blötlägg träspetten.
  2. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  3. Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar.
  4. Marinera kycklingen i minst 1 timme.
  5. Ta två cm ingefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med mini fraiche och smaka av med salt.
  6. Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor.
  7. Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar.
  8. Trä den marinerade kycklingen på spetten.
  9. Varva med ingefära och ananas.
  10. Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
  11. Servera spetten med ingefärssåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr