Inbakad kassler med vitlökssmak

Härlig vitlökssmak och en bra sommarrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor
  • 800 g benfri kassler
  • 150 g vitlöksost (helst Cantadou)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna och lägg två stycken omlott på längden och kavla ut till en botten.
  2. Rör vitlöksost, crème fraiche, persilja och pressad vitlök till en sås och skiva kasslern.
  3. Ställ kasslerskivorna med sås emellan på smördegsbottnen så kasslern ser hel ut.
  4. Bred resten av såsen över kasslern.
  5. Kavla ut den tredje smördegsplattan så den täcker kasslern.
  6. Vik upp kanterna på smördegsbottnen runt kasslern och täck med locket.
  7. Pensla skarvarna med ägg och fäst ihop till ett tätt paket.
  8. Hit går det bra att förbereda och förvara i kylen. Sista steget gör du när det är dags för middag.
  9. Pensla hela paketet med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 30 minute

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr