Ingas inkokta päron

Päron i sockerlag med olika smaksättningar är enkelt att göra. Gott att frysa in och ta fram till vinterns efterrätter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 stora päron
  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
  • Smaksättning 1: 1 kanelstång
  • Smaksättning 2: 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk torkad
  • Smaksättning 3. 1 påse saffran (0,5 g)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan. Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset. Ta bort skaftet. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och låt sjuda tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter.
  2. Häll upp i plastburk och fyll på lag så att päronen täcks. Låt svalna innan locket sätts på. Förvara i frysen. Serveras som efterrätt med glass eller vispad grädde.
  3. Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den.

Kommentarer

Det var en av de godaste pajer jag smakat på länge:-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…