Ingas kokoskaka

Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr. Kakan ska gräddas 15 + 15 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 60 g smör , smält
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
  2. Botten:
  3. Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet.
  4. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i 175 º ca 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast.
  5. (OBS! Ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca 15 minuter till)
  6. Glasyr:
  7. När botten har gräddas i ca 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop.
  8. Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop.
  9. Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös.
  10. Grädda ytterligare i ca 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg.

Kommentarer

Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Suuuuuuuuuuupergod, fantastiskt gott med denna knäckiga glasyr uppepå. Enda nackdelen är att den kanske var lite tunn, ( jag kanske hade för stor långpanna) men man kanske kan göra 1½ sats i botten, någon som testat detta? Gott var det i alla fall. Kram...........TIOL

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…