Ingeborgskaka

Ljuvligt goda långpannekakor!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 175 g smält smör
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • Lite smör
  • Ströbröd eller kokos (godast)
  • Glasyr:
  • 100 g smör
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk starkt kallt kaffe
  • Garnering:
  • Rostad hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt pösigt. Tillsätt smör, kakao, mjölk och mjöl blandat med bakpulvret.
  3. Häll smeten i väl smord och bröad långpanna ca 30x40 cm.
  4. Istället för skorpmjöl kan kokosflingor strös i botten av långpannan vilket ger god smak.
  5. Grädda kakan i ugnen ca 15-18 minuter.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Till glasyren smältes smöret och låt det svalna.
  8. Blanda i de övriga ingredienserna och bred glasyren över kakan. Strö över rostad hackad mandel.
  9. Skär kakan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…