Ingefärsglaserad kyckling på spett

Stek gärna kycklingen i förväg och pensla med glazen. Förvara i kyl och trä på spett före servering. Minispett finns i affärer för party och fest, t ex Buttericks. 4 viktväktare poäng/portionen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Glaze:
  • 1 dl morotsjuice
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk riven ingefära
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till garnering:
  • 1 morot
  • 1/2 kruka röd eller grön basilika

Gör så här

  1. Blanda allt till glazen i en liten kastrull. Koka tills den börjar bli tjock, ca 5 min.
  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar, stek i olja. Salta, peppra och pensla med glazen.
  3. Skala moroten och dra långa band med potatisskalare.
  4. Trä upp kyckling, morotsremsor och röd basilika på små spett.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…