Ingefärsrutor med apelsinlikör

Exotiska rutor med asiatisk touche. Den som inte tycker om ingefära kan ersätta den kanderade ingefäran med andra kanderade frukter (ananas eller apelsin). Malen ingefära kan ersättas med kanel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 4 msk apelsinlikör
  • En nypa salt
  • 2-3 tsk malen ingefära
  • 50-100 g kanderad ingefära
  • Glasyr:
  • 250 g florsocker
  • Karamellfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, malen ingefära och 2 msk kanderad ingefära.
  4. Vänd ner blandningen i smeten.
  5. Tillsätt apelsinlikör och 2 msk apelsinjuice.
  6. Rör om så att smeten blir väl blandad. Grädda kakan i 20-35 minuter. Låt svalna.
  7. Rör ihop florsockret med resten av likören, juicen, 1 msk vatten och resten av den kanderade ingefäran. Färga lite av glasyren med karamellfärg.
  8. Täck kakan med den ofärgade glasyren, måla på asiatiska skrifttecken eller något annat mönster med den färgade glasyren på rutorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…