Ingrid Maries äppelmuffins

Äppelsorten Ingrid Marie har gett namn åt dessa härliga muffins. Den guldgula färgen kommer från saffran, som tillsammans med kanel ger en spännande smakbrytning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1-2 äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk brun farin
  • Tillbehör:
  • Muffinspanna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinspanna lätt. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Stöt saffranen i en mortel tillsammans med sockerbiten. Sockerbiten används för att saffranet lättare ska finfördelas när den stöts i morteln.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjöl. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör sedan ner det i smeten.
  4. Gör fyllningen: Skölj, kärna ur och finhacka äpplena. Blanda äpplehacket med kanel och brun farin.
  5. Fördela smeten i muffinspannan. Fyll den inte mer än till 3/4. Strö över äpplehacket. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…