Inkokta päron i glas med Zabaione kräm

Mycket snygg uppläggning i höga smala glas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 större päron
  • Sockerlag
  • 5 dl rött vin
  • 300 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • Zabaionemräm:
  • 3 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk konjak

Gör så här

  1. Häll vin, citronsaft och sockret i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i lagen, lägg även själva vaniljstången i lagen.
  2. Skala, dela och kärna ur päronen och stoppa dem i lagen. Sjud dem försiktigt tills de blir mjuka. Ta upp päronen ur lagen och dela dem i mindre bitar lägg bitarna i ett glas.
  3. Zabaionekräm
  4. Vispa äggulorna i en metallbunke. Koka socker och vatten i en kastrull till 120 grader eller låt det koka i ca 3 minuter. Häll sedan sockret försiktigt över äggulorna medan du vispar kraftigt. Fortsätt att vispa tills blandningen blir sval och luftig.
  5. Vispa grädden och vänd i den försiktigt i ägg/sockerblandningen. Rör till sist ner konjaken. Fyll i krämen ovanpå de inkokta päronen.
  6. Tips: man kan lägga ner en liten bit sockerkaka eller dylikt mellan päronen och krämen för att få lite konsistensskillnad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…