Inkokta päron

Mycket god dessert med variationer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fasta päron
  • 5 dl rödvin
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • Till servering:
  • Glass eller grädde
  • Variationer:
  • Saffranspäron:
  • 1/2 g saffran
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Mintpäron:
  • 2 droppar pepparmintsolja
  • Ett par droppar grön hushållsfärg
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar.
  2. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Sjud under lock i ca 10 minuter.
  4. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
  5. Servera en klick glass eller grädde till päronen.
  6. Fler förslag på variationer:
  7. Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker
  8. Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
  9. Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl mörkt muscovadoråsocker

Kommentarer

Kan de läggas i en glasburk och ges bort eller blir de dåliga fort? ska man isf låta de ligga kvar i vätskan?
De där verkar kanongoda,måste provas! :D Tack! ^^

Liknande recept