Italiensk cheesecake med bär

En underbart god cheesecake med en frisk smak av bär. Jag använde mig av hembakade biscotti med mandel och kanel. I smeten hade jag hallon och blåbär. Detta blev väldigt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 5 italienska skorpor, tex biscotti
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl mascarponeost
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 2 dl frysta bär
  • Färska (eller frysta) bär till garnering

Gör så här

  1. Täck en rund form med plastfolie.
  2. Smula sönder skorporna och lägg dem i botten på formen.
  3. Dela äggen och vispa vitorna till ett vitt fast skum.
  4. Vispa gulorna med sockret till en ljus och pösig smet.
  5. Vänd ner osten lite i taget och rör smeten slät.
  6. Vänd ner vaniljsockret.
  7. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
  8. Vänd ner bären.
  9. Blanda försiktigt i vitorna med luftiga tag och rör till en slät smet.
  10. Bred ut smeten jämt i formen.
  11. Frys tårtan i 5 timmar eller längre.
  12. Ta fram tårtan en stund innan den ska serveras och dekorera gärna med lite färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…