Italiensk maräng

God maräng som är enklare än den låter att göra. Till för att toppa pajer och dylikt med. Behövs inte gräddas, bara brännas av.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl socker
  • 0.75 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Vispa äggvitan och den lilla mängden socker till ett fast skum.
  2. Koka sen upp den andra mängden socker och vattnet till 120 grader. Det ska ha kokat ett tag men inte blivit brunt. (Har det hunnit blivit brunt är det bara att slänga och koka ny)
  3. Häll i socker koket i äggviteskumet under omrörning, se till att inte hälla på vispen (då stänker det åt alla kanter och det gör ont!). Var gärna två, då det annars lätt händer en olycka.
  4. Vispa tills marängen har svalnat.
  5. Spritsa eller bred ut den, bränn av med en gasolbrännare.
  6. Använd den direkt eller frys in den, den funkar tyvärr inte så bra att spritsa om man låter den stå i kylen en dag, men har man den färdig utspritsad eller i frysen och tar fram funkar den utmärkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…