Italiensk paj

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 dl vatten , kallt
  • Fyllning
  • 150 g Zeta Feta
  • 1 dl Zeta Soltorkade tomater , hackade
  • 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 1 påse färsk bladspenat (70g), strimlad
  • 2 dl Zeta Ricotta
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 plommontomater
  • 1pkt Zeta Mozzarella , 125 g
  • ca 10 basilikablad

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
  3. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat. Fördela röran i pajskalet. Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
  4. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något. Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar. Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
  5. Tips!
  6. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…