Italienska chokladkakor

De lättbakade kakorna håller bra i burk eller frys - i jul ett gott sällskap till olika fruktsallader.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g hackade valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  3. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten.
  4. Ta upp och dela degen i fyra delar. Rulla ut dem till 25 cm, långa rullar och lägg dem på två bakpappersklädda plåtar.
  5. Platta ut rullarna till ca 8 cm bredd. Grädda mitt i ugnen, 12-15 min.
  6. Ta ut och låt längderna svalna lite. Skär dem sedan i centimeterbreda diagonala snittar.
  7. Sätt in dem ytterligare ca 12 min i ugnen så att de blir riktigt torra.
  8. Ta ut och låt dem kallna helt.
  9. Smält chokladen över vattenbad och pensla sedan ena halvan av kakorna med chokladen och strö hackade valnötter över. Ställ dem i ett glas tills chokladen stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…