Italienska lövbröd

Italienska bröd med olika smaksättningar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • Ca 5 dl vetemjöl, gärna specialvetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 2 msk olivolja
  • Grovt salt eller gourmetsalt eller brödkummin eller oliver eller torkad oregano eller rosmarin

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på ljummet vatten. Sätt till olja, salt och socker och rör så att jästen löser sig. Sätt till det mesta av mjölet och arbeta kraftigt till en smidig deg. Strö på lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 lika stora bitar. Rulla varje del till en rund bulle och låt dem ligga på bakbordet i cirka 10 minuter. Detta för att de sedan ska bli lätta att kavla ut.
  3. Kavla ut varje bulle till en oval platta, drygt 1 cm tjock. Skär med vass kniv några snitt på snedden, ungefär som sidonerverna på ett blad. Dra sedan ut brödplattan så att det bildas hålrum och lägg bröden på klädd plåt.
  4. Sätt ugnen på 250º. Låt bröden jäsa övertäckta i 25-30 minuter. Pensla försiktigt med olivolja, det går lättast om oljan är lite ljummen. Strö på salt, inte för mycket, eller brödkummin eller någon torkad örtkrydda eller tryck ner några oliver som en rad i mitten på brödplattan.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 5-6 minuter så att de får lite färg. Servera dem nygräddade eller hastigt uppvärmda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…