Italienska mandelskorpor

Lättgjorda skorpor som blir knapriga och hållbara. Receptet kommer från "Vår kokbok". Kanelen kan uteslutas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker eller brun farin
  • 2 ägg
  • 1/4 dl (50g) grovhackad sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, mjölet blandat med bakpulver och kanel. Blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Rulla tre längder, lika långa som plåten, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten och färgsätt i samma ugnsvärme i 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

Kommentarer

Dessa underbara mandelskorpor :-) testa gärna tillsammans med ett glas vin. Man kan enkelt göra dessa i matberedaren, tänk då på att sätta i mandeln sist (behöver ej då hackas före Lätt Som En Plätt

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…