Jacob Wismars kladdkaka med saffransgrädde

En ljuvlig kladdkaka med pepparkakskrydda. Serveras med saffransgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 1 msk mörk sirap
  • Råsocker till att bröa formen med
  • Saffransgrädde:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran efter smak (mellan ½-1 pkt)
  • 2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med (rå)socker.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  8. Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft.
  9. Pudra florsocker på kakan och servera!
  10. Tips!
  11. Pepparkakskrydda: Lika delar kanel, ingefära och kryddnejlika.

Kommentarer

En stående favorit på mitt julbord, sedan första gången jag bakade den.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr