Jalopenopickles

Gott tillbehör till kött och fisk, kanske något för dig som odlar chili själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g jalopeno
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 krm salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Skölj, dela och kärna ur jalopenon. Skär ev i bitar.
  2. Skala och skär moroten i slantar.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  4. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  5. Fräs morot, rödlök och vitlök i oljan tills löken blivit genomskinlig.
  6. Tillsätt oregano, lagerblad, salt, vinäger och vatten. låt koka upp.
  7. Lägg i jalopenon, täck med lock och ta från värmen.
  8. Låt stå 10 min.
  9. Häll upp på rena bensoatsköljda burkar och sätt på tättslutande lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…