Jasmins tomatbröd

4 limpor gott bröd som passar bra som frukostbröd eller som bröd till maten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 liter tomatjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl sirap
  • 2 msk salt
  • 3 msk timjan
  • 3 msk solrosfrön
  • Oregano
  • Flingsalt
  • Vallmofrön
  • 2-4 liter bagerivetemjöl (går bra med vanligt mjöl)
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en bunke.
  2. Tillsätt tomatjuice, olivolja, sirap och vispa runt så att jästen löses upp.
  3. Tillsätt sedan timjan, solrosfrön, salt och sist mjölet, arbeta degen så den blir slät och fin (ta mjöl så de släpper från kanterna).
  4. Om degen blir hård så tillsätt lite mer tomatjuice eller möjligen yoghurt.
  5. Låt jäsa i bunken ca 30 min.
  6. Baka ut till 4 limpor och låt jäsa ytterligare 30 min under handduk.
  7. Pensla sedan med ägg och gör sedan en blandning av flingsalt, oregano och vallmofrön.
  8. Strö blandningen över bröden och sätt in i ugnen på 170 grader i ca 30-40 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…