Joakims fantastiska chiligryta

Underbart god chiligryta, enkel att göra och inte alltför dyr. Tänk på att den tar sin tid att göra så minst 2 timmars koktid (gärna längre) för så gott resultat som möjligt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Högrev (minst 5 hg, brukar själv ha ca 7-8 hg)
  • 2 stora röda spetspaprikor
  • 4 kvisttomater
  • 2-3 stora gula lökar
  • 1-2 gröna chilifrukter + frön efter eget val
  • 2 röda chilifrukter + frön efter eget val, (använd fler chilifrukter om man vill ha starkare)
  • 3 lagerblad
  • 500 g ICA krossade tomater
  • ca 3-4 dl vatten
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att skära köttet i bitar ca 2 x 2 cm.
  2. Bryn i gjutjärnsgryta med olivolja och margarin tills köttet har fått stekyta på alla sidor.
  3. Skär därefter chilifrukterna i finhackade små bitar och lägg i med köttet. Skala löken och dela i 4 stora bitar, skär paprikan i ganska stora bitar och lägg ner i grytan med löken. Salta och peppra efter egen smak.
  4. Skär tomaterna i fina bitar och lägg ner i grytan.
  5. Tillsätt till sist 3 lagerblad, 2-3 vitlöksklyftor, krossade tomater och vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i minst 2 timmar.
  6. Vi brukar själv låta det koka längre för köttet blir godare ju längre det får koka, liksom smakerna i grytan.
  7. Servera gärna med couscous och en klick gräddfil med citronsaft!
  8. NJUT! :)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…