Johannas marängtårta

Så gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Sockerkaksbotten:
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g hackade nötter
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 – 1 liter valfria bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Smält smör och häll i mjölken. Rör samman alltihop. Rör ihop bakpulver och mjöl. Sikta ner i bunken. Rör ihop till en smet. Bred ut den i långpannan.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll försiktigt ner sockret. Bred marängen över kakan och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  4. Låt kallna på galler. Skär kakan så du får två lager. Lägg på vispad grädde och bär såväl mellan bottnarna som uppe på. Täck inte hela tårtan, låt botten synas.
  5. Tips! Byt ut nötter mot flagade mandelspån.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…